Šéfkuchař Tomáš Reger a šampaňský dům Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer v restauraci Element Brno
Šampaňský dům Veuve Clicquot spolu se šéfkuchařem a spolumajitelem brněnské restaurace Element Tomášem Regerem připravili hostům jedinečný večer s lekcí vaření a večeří napárované s bublinkami Veuve Clicquot. Šéfkuchař Tomáš Reger, český ambasador šampaňského domu Veuve Clicquot, tak mohl poprvé od otevření restaurace zaměřené na moderní kuchyni a sezonní suroviny, zasvětit hosty do tajů své kuchyně a kulinářského umění. Po lekci vaření byla servírovaná tříchodová večeře z chodů, které si hosté částečně sami připravili, s vinným párováním s šampaňskými víny Veuve Clicquot Yellow Label Brut a Veuve Clicquot Rosé. Večer byl zakončený degustací netradičních míchaných drinků z šampaňského Veuve Clicquot.
O Tomáši Regerovi
Tomáš Reger, původem z Kroměříže, odjel po dokončení hotelové školy nabrat zkušenosti do Londýna. Na návrat do Brna, kde nyní spolu s Janem Liškou, vedou moderní restauraci Element, ale příliš nespěchal. Jeho cesta zpět do České republiky vedla přes Bejrút, Marrákeš, Seychely, Bahrajn, New York a Spojené arabské emiráty. Právě v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, kde se usadil a vypracoval na uznávaného kuchaře, se se svým budoucím partnerem v Elementu Janem Liškou poprvé setkal.
Díky mezinárodním zkušenostem jeho záběr dávno přesáhl základy české gastronomie. Je odborníkem na čínskou, japonskou a arabskou kuchyni, ale opírá se o základy klasické francouzské školy a moderní kuchyně. Jeho styl vaření se dá popsat jako „z farmy na vidličku“. Snaží se využít potenciál lokálních surovin použitím technik a kuchyní z celého světa tak, abychom se po jeho jídle cítili dobře a zároveň na chuť jeho jídla jen tak nezapomněli.
O restauraci Element Brno
Moderní restaurace a bar v samém centru Brna, která i za krátký čas ukázala, že sbírat zkušenosti po světe stálo za to. Menu i drinky jsou sezónní. Velký důraz se klade i na interiér a celkovou atmosféru restaurace. Tomášovým partnerem a spolumajitelem Elementu je Jan Liška, oceněný barman se zkušenostmi z Austrálie a Spojených arabských emirátů.
Veuve Clicquot Yellow Label Brut
Vlajková loď kvality a stylu Veuve Clicquot. Kombinuje v sobě zdánlivě neslučitelné – sílu a delikátnost, a to v naprosto ideálním poměru. Z části složen z červených hroznů Pinot Noir a Pinot Meunier a z jedné třetiny z bílých hroznů Chardonnay. Převaha Pinot Noir poskytuje strukturu, která je typická pro šampaňský dům Veuve Clicquot, zatímco dotek Meunier celý prožitek završuje. Chardonnay dodává eleganci a jemnost dokonale vyváženému vínu. Veuve Clicquot Yellow Label je charakteristickým vínem pro šampaňský dům – vyvažuje všechny čtyři oblasti definující styl Veuve Clicquot: svěžest, síla, aromatická bohatost a hedvábná struktura. Téměř 50 použitých vín pochází z Grand Crus a Premier Crus, 30 % jsou vína z rezervních zásob.
Veuve Clicquot Rosé
V roce 1818 Madame Clicquot narušila tradici a vytvořila vůbec první cuvée růžové víno v Champagne. Cuvée je založeno na tradiční směsi Yellow Label, doplněné z 12 % červeným Pinot Noir speciálně vybraného tak, aby přineslo sílu a aromatickou bohatost. Červené víno použité v šampaňském víně Veuve Clicquot Rosé bylo vyrobeno metodou macerace.
Recepty na koktejly s šampaňským vínem Veuve Clicquo
Bellini San
Jahodové a zázvorové bellini
INGREDIENCE
60 ml pyré na 100-120 ml šampaňského
NÁVOD NA PŘÍPRAVU
Rozmixujte jahody a čerstvý zázvor podle chuti a vytvořte pyré. Množství závisí na tom, jak sladké jsou jahody.
Dobře sceďte.
Smíchejte/zamíchejte se šampaňským ve studeném koktejlovém šejkru a nalijte do servírovací sklenice.
Drew 75
Klasika s květinovým nádechem
INGREDIENCE
25ml gin – typ London Dry
15 ml citronové šťávy
10 ml bezového květu cordial (podle chuti)
NÁVOD NA PŘÍPRAVU
Protřepejte s ledem, nalijte do předem vychlazené sklenice na víno a dolijte šampaňským