Šéfkuchař Tomáš Reger a šampaňský dům Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer v restauraci Element Brno

Šampaňský dům Veuve Clicquot spolu se šéfkuchařem a spolumajitelem brněnské restaurace Element Tomášem Regerem připravili hostům jedinečný večer s lekcí vaření a večeří napárované s bublinkami Veuve Clicquot. Šéfkuchař Tomáš Reger, český ambasador šampaňského domu Veuve Clicquot, tak mohl poprvé od otevření restaurace zaměřené na moderní kuchyni a sezonní suroviny, zasvětit hosty do tajů své kuchyně a kulinářského umění. Po lekci vaření byla servírovaná tříchodová večeře z chodů, které si hosté částečně sami připravili, s vinným párováním s šampaňskými víny Veuve Clicquot Yellow Label Brut a Veuve Clicquot Rosé. Večer byl zakončený degustací netradičních míchaných drinků z šampaňského Veuve Clicquot.

Tomáš Reger a Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer

O Tomáši Regerovi

Tomáš Reger, původem z Kroměříže, odjel po dokončení hotelové školy nabrat zkušenosti do Londýna. Na návrat do Brna, kde nyní spolu s Janem Liškou, vedou moderní restauraci Element, ale příliš nespěchal. Jeho cesta zpět do České republiky vedla přes Bejrút, Marrákeš, Seychely, Bahrajn, New York a Spojené arabské emiráty. Právě v Dubaji ve Spojených arabských emirátech, kde se usadil a vypracoval na uznávaného kuchaře, se se svým budoucím partnerem v Elementu Janem Liškou poprvé setkal.

Díky mezinárodním zkušenostem jeho záběr dávno přesáhl základy české gastronomie. Je odborníkem na čínskou, japonskou a arabskou kuchyni, ale opírá se o základy klasické francouzské školy a moderní kuchyně. Jeho styl vaření se dá popsat jako „z farmy na vidličku“. Snaží se využít potenciál lokálních surovin použitím technik a kuchyní z celého světa tak, abychom se po jeho jídle cítili dobře a zároveň na chuť jeho jídla jen tak nezapomněli.

Tomáš Reger a Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer

O restauraci Element Brno

Moderní restaurace a bar v samém centru Brna, která i za krátký čas ukázala, že sbírat zkušenosti po světe stálo za to. Menu i drinky jsou sezónní. Velký důraz se klade i na interiér a celkovou atmosféru restaurace. Tomášovým partnerem a spolumajitelem Elementu je Jan Liška, oceněný barman se zkušenostmi z Austrálie a Spojených arabských emirátů.

Tomáš Reger a Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer

Veuve Clicquot Yellow Label Brut

Vlajková loď kvality a stylu Veuve Clicquot. Kombinuje v sobě zdánlivě neslučitelné – sílu a delikátnost, a to v naprosto ideálním poměru. Z části složen z červených hroznů Pinot Noir a Pinot Meunier a z jedné třetiny z bílých hroznů Chardonnay. Převaha Pinot Noir poskytuje strukturu, která je typická pro šampaňský dům Veuve Clicquot, zatímco dotek Meunier celý prožitek završuje. Chardonnay dodává eleganci a jemnost dokonale vyváženému vínu. Veuve Clicquot Yellow Label je charakteristickým vínem pro šampaňský dům – vyvažuje všechny čtyři oblasti definující styl Veuve Clicquot: svěžest, síla, aromatická bohatost a hedvábná struktura. Téměř 50 použitých vín pochází z Grand Crus a Premier Crus, 30 % jsou vína z rezervních zásob.

Veuve Clicquot Rosé

V roce 1818 Madame Clicquot narušila tradici a vytvořila vůbec první cuvée růžové víno v Champagne. Cuvée je založeno na tradiční směsi Yellow Label, doplněné z 12 % červeným Pinot Noir speciálně vybraného tak, aby přineslo sílu a aromatickou bohatost. Červené víno použité v šampaňském víně Veuve Clicquot Rosé bylo vyrobeno metodou macerace.

Tomáš Reger a Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večer

Recepty na koktejly s šampaňským vínem Veuve Clicquo

Bellini San
Jahodové a zázvorové bellini

INGREDIENCE
60 ml pyré na 100-
120 ml šampaňského

NÁVOD NA PŘÍPRAVU
Rozmixujte jahody a čerstvý zázvor podle chuti a vytvořte pyré. Množství závisí na tom, jak sladké jsou jahody.
Dobře sceďte.
Smíchejte/zamíchejte se šampaňským ve studeném koktejlovém šejkru a
nalijte do servírovací sklenice.

Drew 75
Klasika s květinovým nádechem

INGREDIENCE
25ml gin
typ London Dry
15 ml citronové šťávy
10 ml bezového květu cordial (podle chuti)

NÁVOD NA PŘÍPRAVU
Protřepejte s ledem, nalijte do předem vychlazené sklenice na víno a dolijte šampaňským

HUBLOT přivítal léto párty na lodi Hublot Loves Summer

Značka HUBLOT přivítala léto slavnostní párty na lodi Hublot Loves Summer Švýcarská hodinářská značka Hublot...

Certina DS Podium Lap Timer Chronograph

Certina DS Podium Lap Timer Chronograph   Pro letní měsíce zvýšeného sportování představujeme ambiciózní hodinky...

Doxa Army

Doxa Army - potápěčská legenda Reedice hodinek Doxa Army je po padesáti letech opět zde, aby připomněla své úspěchy na...

HUBLOT BIG BANG UNICO v odstínu SUMMER PURPLE

HUBLOT představuje hodinky BIG BANG UNICO v novém odstínu SUMMER PURPLE Tady jde o módu! Hublot nezůstává pozadu a...

HUBLOT na Lize mistrů UEFA

HUBLOT miluje fotbal a ani letos nechybí na Lize mistrů UEFA Praha, 17. května 2022 – Liga mistrů UEFA zaujímá...

HUBLOT představil 100% keramické hodinky

HUBLOT představil první 100% keramické hodinky s minutovou repeticí Dvacet dlouhých let zabralo zručným řemeslníkům...

Hodinky Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen

Hodinky Montblanc 1858 Geosphere Chronograph 0 Oxygen Montblanc odstranil kyslík ze svých nejnovějších horolezeckých...

Hublot novinky na Watch and Wonders 2022

Hublot představil své nejžhavější novinky na Watch and Wonders 2022  Jeden z nejprestižnějších hodinářských veletrhů,...

Watches & Wonders 2022

Watches & Wonders 2022 31. 3. - 3. 4. 2022 Celkem 38 významných hodinářských značek se zúčastnilo letošního...

KYLIAN MBAPPÉ v nové kampani HUBLOT

KYLIAN MBAPPÉ v nové kampani HUBLOT  Jedním slovem: excelentní Jeden z nejlepších světových fotbalistů, Kylian Mbappé,...
Šampaňský dům Veuve ClicquotTomáš RegerTomáš Reger a Veuve Clicquot uspořádali gurmánský večerVEUVE CLICQUOT